https://www.facebook.com/korosokvizitura/ T: +36/70-3340841 : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Körös Túraközpont

 Doboz-Szanazug

Bázisunk Körös Túraközpont  néven, Doboz-Szanazug Tölgyes u. 2018/1. címen, közvetlenül a Fehér és a Fekete-Körösök összefolyásánál, a festői Szanazugban található.

Itt "születik" a Kettős-Körös!

A keleti országhatártól néhány km-re lévő Körös Túraközpont, a Körös-folyó jobb partján éppen a gyalogos, kerékpáros, és vízi túraútvonalak kereszteződésénél, a vadregényes dobozi tölgyes erdő és a homokos szabadstrand között helyeszkedik el.

 Kitünő pihenő, vagy kiínduló helyeként szolgálhat egy, vagy akár több napos túraprogramnak a Körösökön evezve, vagy azok mentén bringázva, illetve gyalogolva is.

Az átjutás a túloldalra (gyulai oldalra) a helyi komp segítségével a legkönnyebb.

 

szana komp bringa

 

A Túraközpontan bérelhetők:

Kajakok, kenuk, mentőmellények, vízhatlan hordók, kerékpárok

pár órára, vagy akár több napra is.

 

szana bringa

Az árnyékos vízparti bázishelyen faházas szállások és kempingezési (sátrazási) lehetőség is van,  korszerű vizesblokk, büfé, fedett közösségi tér, tűzrakóhely, főzési vagy bográcsozási lehetőség, mikró, wifi, ping-pong asztal, cso-csó, és röpipálya is a vendégek kényelmét szolgálja. A pihenőhely közvetlen szomszédságában, (a gát túloldalán) ingyenes homokos szabadstrand üzemel.

 

Sátorozás 2500Ft/fő/éj

Faházas szállás 4500Ft/fő/éj

 

_____________________

 

 vizes1

 

Szanazug szallasok2023 06.12

 

 

2 agyas

 

 

______________________________________________________

Figyelem!

A Körösök egész területén foglalkozunk kajak-kenu és kerékpár bérbeadással, illetve a túraeszközök  és a sofőrök visszaszállításával (max. 8 fő).

 

v.bring3

 

 

 

T: +36/70-3340841

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/korosokvizitura/

___________________________________________________

 TOVÁBBI PIHENŐHELYEK A KÖRÖSÖK MENTÉN

(folyásiránnyal megegyezően)

 

 

Békésen

 

Békésen a Kikötőben büfé, WC, tusoló, parkolási lehetőség van. A közelben lévő Békés Dánfoki Üdülőközpontban sátorozási lehetőség (2000Ft/fő) vagy faházas szállás: 4000Ft/fő/éj áll a túrázók rendelkezésére.

___________________________________________________

 

 

 

Köröstarcsai Kikötő

Békéstől 20 km-es laza evezéssel, a Kettős-Körös 7.1 fkm-nél, (közvetlenül a folyón átívelő 47. sz. főút közúti hídjának tövében) található ez az igen hangulatos Kishajó Kikötő. Horgászok vízi és kerékpáros túrázók  kedvelt pihenőhelye is egyben. Ivóvíz vételezés, büfé, WC, zuhanyzó, ligetes sátrazó, illetve tűzrakó helyek várják a vendégeket. Élelmiszerbolt kb. 500 m-re található a közeli faluban.

Sátorozás 2500Ft/fő/éj

Lakókocsiban....  Ft/fő/éj (később)

 

 

______________________________________________________________________________________

Félhalmi I. Horgásztanya

A Sebes- és a Kettős-Körösök összefolyásától kb. 1km-re (folyásirány szerinti) baloldalt találjuk a gyönyörű természeti környezetben megbúvó I. Félhalmi Horgásztanyát.

A kikötőjéhez, és a gáton kívüli horgásztanya épületéhez egy gyönyörű „lagunán” evezhetünk be közvetlenül a Hármas-Körösről. A horgásztanyán áramvételezési lehetőség, WC-k, zuhanyzók, büfé, kiskonyha, faházak,  sátorozó helyek és tűzrakó helyek várják a vendégeket. Innen a Sebes-Körös felé is kitérhetünk egy hosszabb-rövidebb túrára.

További infók:

Gitta néni: +36 20/9116779

 

 

 

______________________________________________________________________________

Gyomai Kishajó Kikötő és Vízitúra Pihenőhely

 (Hármas-Körös 79.2fkm)

Büfé, WC, zuhanyzó, tűzrakó és sátorozó helyek várják a túrázókat. A közelben (1km-en belül) élelmiszerbolt, jó minőségű étterem, kocsmák, valamint orvosi ügyelet is megtalálható. 

 Sátorozás 2500Ft/fő/éj

Május 01-től október végéig folyamatosan nyitva

Melegétel (helyben fogyasztható) rendelés, csak előzetes egyeztetés alapján: 20/2275756

 

                                         _________________________________________________________________________________________

Kisörvetői gátőrház

A Hortobágy-Berettyó befolyójával majdnem szemben találhatjuk (folyásirány szerinti bal parton) a Kisörvetői gátőrházat. (Hármas-Körös 61,2 fkm) Egy a balparthoz erősített műanyag stég segít a kiszállásban. A sátras táborhely közvetlenül a vízparton, a hatalmas tölgyfák tövében található. A gát másik oldalán a gátőrház mellett egy kisebb közösségi szállás WC-vel, 1db zuhanyzóval, és áramvételezési lehetőséggel áll rendelkezésre.

Sátorozás 1500Ft/fő/éj

Hideg sör, üdítő mindig van a gátőrnél…(Szűcs Gábor)

 

__________________________________________________________________

Szarvas - Halászlak

Szarvast, Mezőtúrral összekötő vasútvonal hídjánál (baloldalt) találjuk a Halászlaki „Harcsa Büfé” pihenő helyet. (Hármas-Körös 53,8 fkm) A gát túloldalán megbúvó büfé hátsó udvara a kijelölt sátorozó hely a vízitúrázók számára, ha nem a vízparton szeretnének táborozni... A Harcsa Büfében WC, és 1db tusoló áll rendelkezésre. Előre egyeztetve, (a büfé szolgáltatás mellett) egyszerű meleg étkezés is rendelhetől. A pihenőhelytől kb. 100 m-re  van a kisvonat megállója, amivel (kb.10-15 perces menetidővel számolva) Szarvas, vagy Mezőtúr városába lehet bevonatozni.

                                                                                                 Takács József 20/9893982

 

 

 

________________________________________________________________________

A Szarvasi Ifjúsági Tábor a Holt-Körös partján

Közvetlenül a Szarvas belvárosában a közúti hídtól kb.300 m-re, a Szarvasi Vízi Színházzal majdnem szemben  (Erzsébet Liget)

Jól felszerelt tábor, közvetlenül a vízparton, saját stéggel, fürdőhellyel, melegétkezési lehetőséggel.

Rónyai Ágnes
ügyvezető
20-584-4242

2024-es szállás árak: 5000Ft/fő faházban (ágynemű nélkül), 4000Ft/fő sátorban

 

___________________________________________________________

 

Kunszentmártoni Csónakkikötő és Pihenőhely

A Hármas-Körös 19,8 fkm-nél, a kunszentmártoni belvárosi (régi közúti) híd tövében (baloldalon) találjuk a helyi kikötőt és pihenő helyet.

Tűzrakó és sátorozó helyek, áramvételezési lehetőség, valamint korszerű vizesblokk tartozik ehhez a pihenőhelyhez. A kisváros központja néhány száz méterre van, ahol boltok, étterem, vendéglátóhelyek, valamint az orvosi ügyelet, és a rendőrség is megtalálható.

 

 

 

___________________________________________________________________

Csongrád

Körös-torok

A Tisza és a Körös találkozásánál érjük el a híres csongrádi homokos partot, amely a forró nyári hónapokban kb. 1km hosszan fogadja a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat. Itt több vendéglátóhely is működik, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Közvetlenül a torkolatnál találjuk a Csográdi Kempinget is amely faházakkal, sátorhelyekkel, kulturált vizesblokkal várja vendégeit. 

FIGYELEM!

Minden év első augusztusi hétvégéjén tartják itt a Körös-Torok Fesztivált ahol (és amikor) több ezres tömeggel, hangos zenével, valamint a fesztiválokhoz tartozó egyéb (nem várt) dolgokkal kell számolnia annak, aki éppen akkorra érkezik erre a partszakaszra…

 

T: +36/70-3340841

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/korosokvizitura/